Je WordPress site beveiligen in 8 stappen
De afgelopen weken heb ik meerdere gesprekken gevoerd met diverse interessante mensen rondom één onderwerp. Een onderwerp dat voor mijn gevoel de laatste tijd voor zo’n 25% van alle website eigenaren súper relevant is geworden. Een issue waar veel mensen last van hebben en waarbij het lastig is om te bepalen bij wie je terecht kan of zelfs naar wie je moet wijzen. Ik heb het over de beveiliging van je WordPress website.
WordPress ook populair bij hackers
Omdat het platform zó populair is en 1 op de 4 websites draait op dit CMS systeem, is het tegelijkertijd een ideaal doel voor kwaadwillenden. Bij het beveiligen van je WordPress site zijn er zaken die je zelf kan doen, zaken die je hosting partij kan doen, zaken die je wedbouwer kan doen. Maar ja.. kán doen hebben we niets aan. Het moet gebeuren! Zorg daarom dat je op de hoogte bent. Dat je wéét wat er moet gebeuren en door wie zodat je vervolgens duidelijke afspraken kunt maken tussen de verschillende bij je site betrokken partijen. Dan bedoel ik dus de hostingpartij, de web bouwer en de eindgebruiker.
Het beveiligen van je WordPress site
Om jou meer duidelijkheid te verschaffen ben ik in gesprek gegaan met hosting partijen, webbouwers en zelfs met een hacker. Want wat is nou de lol van die stomme aanvallen? Welke aanvallen zijn er en hoe voorkom je die? Dat ga je allemaal horen in toekomstige afleveringen van deze Frankwatching Podcast. Niet allemaal achter elkaar, aangezien niet iedereen zit te wachten op 6 weken lang alleen maar WordPress gerelateerde content, daarom zal ik de afleveringen gewoon afwisselen met andere interessante onderwerpen. Deze aflevering van vandaag is echter wel de eerste in die WordPress beveiliging serie.
Je gaat luisteren naar het gesprek dat ik had met Jelle van der Schoot, een van de mannen achter wplounge.nl, over Het beveiligen van je WordPress site in 8 stappen.
- Onveilige hosting.
- Slechte installatie WordPress.
- Slechte gebruikersnaam/wachtwoord combinatie.
- Onveilige plugins en themes.
- Gedateerde WordPress installatie.
- Onjuiste bestandsrechten.
- Overbodige bestanden.
BONUS: Sinds kort bieden we in samenwerking met PepsMedia in Amsterdam een nieuwe tool: The Backup Pro.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!